Atlas van Particuliere Zorg

Werklocatie: Rijswijkseplein 786
2516 LX Den Haag

T: 06 - 184 237 99
E: redactie@atlasvanparticulierezorg.nl
W: www.atlasvanparticulierezorg.nl

 

 

"Online wegwijzer in de wereld van Particuliere Zorg"

Atlas van Particuliere zorg is een online wegwijzer in de wereld van particuliere thuis-, inwonende- en woonzorg en zelfstandig behandelcentra

Het doel van de Atlas van Particuliere Zorg is ondersteuning te bieden bij het vinden, regelen en organiseren van passende partciuliere zorg. Deze informatievoorziening is geheel gratis toegankelijk voor de bezoekers. 

De Atlas van Particuliere Zorg is bestaat uit een aantal rubrieken:

 

1. Particuliere thuiszorg

Thuiszorg is zorg die bij mensen thuis wordt gegeven. Het kan gaan om persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding, maar ook om huishoudelijke hulp.

Naast reguliere thuiszorg (vergoed door de AWBZ) bestaat er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van Particuliere zorg. De thuiszorg die niet wordt gefinancierd vanuit de AWBZ. Dit betekent dat u zelf de rekening van de geleverde zorg dient te betalen. Een reden om voor particuliere zorg te kiezen, kan zijn dat u zelf (meer) behoefte heeft aan zorg, maar voor deze (meer uren aan) zorg geen CIZ-indicatie heeft gekregen.

>> Lees meer2. Particuliere woonzorg

Particuliere verpleeg- en verzorgingshuizen (ook wel particuliere woonzorgcentra genoemd) bieden wonen, zorg en dienstverlening voor mensen met een zorgbehoefte en die niet langer zelfstandig kunnen of willen wonen. Er is veelal een 24 uurs aanbod van verzorging, verpleging en/of begeleiding. Ook bestaat er bij veel particuliere woonzorgcentra mogelijkheden voor kortdurend verblijf, bijvoorbeeld ten behoeve van herstel na een ziekenhuisopname. 

Particuliere verpleeg- en verzorgingshuizen zijn niet erkend op basis van de AWBZ. Hier betaal je wonen en zorg zelf. Je kunt deze zorg mogelijk (deels) betalen met een persoonsgebonden budget (pgb). Hiervoor heb je een indicatie van het CIZ nodig. Voor het verblijf zelf heb je geen indicatie nodig.


>> Lees meer

 

3. Zorghotel

Een zorghotel is vergelijkbaar met een doorgaans hotel en beschikt over appartementen of kamers voor alle vormen van kort verblijf met zorg.

De belangrijkste kenmerken van een zorghotel zijn:

  • Kortdurend en tijdelijk verblijf
  • 24 uurs dienstverlening én zorgverlening
  • Hotelachtige setting
Het zorghotel wordt in de praktijk op verschillende manieren bekostigd. Enkele voorbeelden hiervan zijn vanuit de Awbz en Zvw of de cliënt betaalt zelf)


>> Lees meer

 

4. Privéklinieken en Zelfstandig behandelcentra (ZBC's)

Dit zijn bijvoorbeeld klinieken voor dermatologie, oogheelkunde en orthopedie. Ook zijn er Zelstandig behandelcentra (ZBC’s) en privéklinieken voor plastisch chirurgische en cosmetische behandelingen. Verder worden in dit soort instellingen patiënten met spataderen en overgewicht behandeld en wordt er diagnostiek gedaan, naast nog heel veel andere behandelingen en ingrepen.

Privéklinieken en zelfstandige behandelcentra (ZBC's) zijn particuliere zorginstellingen. U kunt daar behandelingen krijgen zoals plastische chirurgie, ooglasering en liposuctie. De zorgverzekering vergoedt zulke behandelingen meestal niet.

>> Lees meer

 

 

Meer informatie

www.atlasvanparticulierezorg.nl

 

 

 

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode