Inwonende zorg

Voor mensen die zo lang mogelijk in zijn/haar eigen omgeving willen wonen, is het ook mogelijk om een een verzorgende in huis te nemen. Inwonende thuishulp is een fenomeen in opkomst en wordt ook wel Zorg Au pair genoemd. De verzorgers komen voornamelijk uit Oost-Europa, uit landen als Polen en Tsjechië, maar ook steeds vaker uit Griekenland, Portugal en Spanje. Ze worden via Nederlandse bemiddelingsbureaus gedetacheerd. De zorgverleners helpen veelal bij persoonlijke verzorging en huishoudelijk hulp. De zorgverlener woont bij u in huis en levert tussen de dertig en veertig uur zorg per week.

Inwonende zorgverleners bieden veelal de volgende diensten

  • Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp is in de ware zin van het woord hulp bij het huishouden. Gedacht kan worden aan licht en/of zwaarder huishoudelijk werk. Voorbeelden hiervan zijn de schoonmaak van uw huis, het bereiden van maaltijden, het verzorgen van de boodschappen. Ook het verzorgen van planten en dieren (ook uitlaten van de hond) kunnen behoren tot huishoudelijk hulp.

  • Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging heeft te maken met alles wat u dagelijks moet doen om u te verzorgen (algemene dagelijkse levensverrichtingen). Het gaat om basiszorg zoals douchen, wassen, eten, aankleden en naar het toilet gaan. Door een aandoening, beperking of handicap kan het moeilijk zijn om deze dingen zelf te doen. Een verzorgende of verplegende kan daarbij helpen. Hulp bij het aantrekken van bijvoorbeeld een elastisch korset of steunkousen kan ook onder persoonlijke verzorging vallen. Net als het klaarzetten of toedienen van medicijnen.

  • Afspraken en vrijetijd

De verzorgende kan ook meegaan naar ziekenhuis-, dokters,- en tandartsafspraken en met u wandelen of meegaan met andere uitstapjes.

Wat kost een inwonende zorgverlener?

De kosten van een inwonende zorgverlener liggen zo tussen € 2.000 tot € 3.000 euro per maand bij fulltime (36 - 40 uur) zorg. Loopt het aantal uren op, dan kan het bemiddelingsbureau een tweede zorgverlener inschakelen om te voldoen aan de Nederlandse Arbeidstijdenwet. De kosten van een inwonende zorgverlener kunnen worden gefinancieerd uit Pgb.

Regels en wetten

Wie een buitenlandse hulp in huis wil halen, doet er verstandig aan op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving. Van belang hierbij is dat de bemiddelingsbureaus verschillend werken.

Lees verder 

Au Care
Fijenhof 10
5652 AE Eindhoven
info@au-care.eu | 030-8201123
Website
U wilt zo lang mogelijk in uw vertrouwde huis blijven wonen? Met de zorg die u nodig heeft? Goed nieuws: dat kan! Kies voor een inwonende zorgverlener en voorkom een groot beroep op vrienden, kennissen, ouders, partner of kinderen.

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode